divendres, 10 de juny de 2016

PSUC viu davant el 26 J

La situació social que s’ha anat degradant amb el govern del PP està arribant a situacions límit i un nou govern del PP, o del PP amb C’s o la Gran Coalició, aprofundiria encara més aquesta situació.

L’emergència social, la precarietat laboral, les desigualtats, els retalls de les llibertats són el que tenim avui i el que tindrem demà si hi ha continuisme, si no hi ha una alternativa que faci front amb polítiques al servei de la gent treballadora i de les classes populars.

No volem que les empreses del IBEX i la gran banca continuïn dictant la política al govern de torn, sigui al PP a Madrid o al govern de la Generalitat. Polítiques que comporten un augment brutal de l’explotació de la gent treballadora per mantenir o millorar les tasses de beneficis.

Polítiques d’austeritat que dicta la Troika, i que tenen darrera la pretensió del capitalisme centroeuropeu de tenir tota la economia d’Europa al servei dels seus interessos.

Defensem el programa de 50 punts acordat entre IU i Podemos, però l’acord recull que IU seguirà defensant el seu programa, que compartim tant el PCE com el PSUC viu. Per viure en pau, no volem la OTAN, per la sobirania no volem l’Euro ni aquesta UE, contra els monopolis volem les nacionalitzacions de sectors estratègics i una banca pública.

Celebrem tots els esforços que des de IU-UP/PCE s’ha fet per poder contraposar una alternativa, que avui per avui passa per l’acord electoral amb UNIDOS PODEMOS i EN COMÚ PODEM a Catalunya.

El PSUC viu valora positivament aquest acord electoral, que pot contribuir a un canvi en la correlació de forces per aplicar altres polítiques a favor de la majoria, però considerem que junt al vot cal també la mobilització i la lluita per recuperar tot el que aquests anys ens han robat.

El PSUC viu proposem anar més enllà dels acords electorals, que cal seguir construint unitat popular, un pol alternatiu en base a programes de radicalitat democràtica, anticapitalistes, antiimperialistes, pacifistes, antipatriarcals i feministes, que recullin el dret d’autodeterminació i per la República Federal. Uns programes de lluita ideològica, de mobilització i d’organització popular, que trenquin la pau social i el consens que el sistema vol per una segona transició borbònica.

El PSUC viu fem una crida a la participació activa en el procés electoral del 26 J, a favor de UNIDOS PODEMOS i a Catalunya per EN COMU PODEM. El PSUC viu cridem a fer campanya per obtenir els millors resultats possibles a Catalunya i a la resta d’Espanya.

Secretaria política PSUC viu
Barcelona 8 de juny 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada