dilluns, 11 de gener del 2016

Comunicat JSUC: Conclusions del pacte entre CUP i JxSí

Després de quatre mesos de dures negociacions i d’incertesa política a Catalunya, la CUP ha acabat pactant amb Junts pel Sí, per la investidura d’un govern encapçalat per CDC i investint a Carles Puigdemont.

Entenem que durant tota la campanya la CUP va demanar el vot als sectors independents que no volien que fossin Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya els qui dirigissin el Procés cap a la independència. Per tal de mantenir aquesta unitat del projecte independentista van elaborar unes línies vermelles, entre les quals estava el NO a la investidura d‘Artur Mas. Això s’ha complit, i el seu successor serà Carles Puigdemont, alcalde de Girona, conegut per tindre relacions amb el règim d’ocupació Israelià. Entenem aquesta maniobra com una mesura desesperada que reforça en primer lloc a l’oligarquia catalana i sobretot culmina en la refundació de CDC, que davant unes possibles eleccions els seus resultat electorals serien desastrosos.

La JSUC, entén que el projecte econòmic, polític i social de CDC va molt més enllà d’Artur Mas, és a dir, que el fet de no investir a Mas no dóna cap garantia social a la classe treballadora Catalana, en el context més concret i, a Espanya en el context més ampli. Som plenament conscients que no hi ha diferència entre candidats si del que estem parlant és del mateix projecte polític.

Hem viscut durant anys el projecte polític de CDC i el que ha representat des de l'inici del seu Govern, ha estat l'alumne avantatjat de les mesures d'austeritat imposades des de la Unió Europea, entre elles el copagament sanitari i la major privatització de la sanitat i l‘educació. Però sembla que la CUP que abans del 27S anteposava la recuperació de l’estat del benestar i l’atur de les polítiques d’austeritat envers la independència, admetent que no hi havia majoria de vots per proclamar la independència, ha fet un gir de 180 graus per acabar pactant amb CDC. Les CUP ha rebut fortes pressions per part de tota l'oligarquia Catalana afí al procés, que ha aconseguit eliminar tot el discurs anticapitalista la de la CUP.

Les CUP estan donant suport a un govern que defensa a la unió europea
, l'OTAN, l'estat apartheid d'Israel, i evidentment, com ja hem dit, les polítiques de retallades i les lleis dictades des de Brussel·les, Frankfurt.

CDC ha estat el partit de l'oligarquia Catalana durant més de 30 anys, ha votat juntament amb el PP i PNV les reformes laborals contràries a les classes treballadores d’Espanya i Catalunya, i s’ha demostrat en més d’una ocasió que ha sigut un dels partits més corruptes de la regió, amb casos tan importants com les comissions del 3%, el cas de la Banca Catalana o el cas del Palau de la música, tot i això la CUP ha acabat per permetre que aquest partit governi quasi amb totes les concessions.
D’altra banda l’acord signat és humiliant en el terreny ideològic i social, no tant pels i les dirigents de la CUP, que també, si no per tots i totes aquells/es que militen de base i totes aquelles que els van votar. Per tots aquells i aquelles que varen veure en la CUP i en un gir del nacionalisme cap a l’esquerra, en els que nosaltres des de la JSUC no hi hem cregut mai.
La JSUC, lamenta la decisió final de la CUP, ja que qui surt reforçada d’aquesta situació és l’oligarquia catalana, l’espanyola i CDC, el més coherent hagués estat anar cap a unes eleccions i no caminar de la mà dels qui estan amb els poderosos, no anteposar el nacionalisme i la independència al benestar de la classe treballadora.

Nosaltres seguim i seguirem apostant per una República federal espanyola, on es trobin tots els pobles i nacions d’Espanya i on es defensi el dret d’autodeterminació dels pobles oprimits, on es cobreixin les necessitats reals de la nostra classe i no els capricis i excessos dels més poderosos.

Salut i República
 
11 de gener de 2015
 
Comitè Central de la JSUC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada